بسیاری از افراد همواره با مشکل وجود اثرات جوش و جای زخم و آکنه بر روی پوست خود درگیر هستند و وجود این ناهمواریها بر روی پوست، آنها را آزار میدهد. یکی از راههای رفع این مشکل انجام روشهای درمانی مانند سابسیژن است. در این مطلب از وبسایت کلینیک تندیس در نظر داریم تا به بررسی سابسیژن بپردازیم و مزایای سابسیژن پوست و شرایط استفاده از این روش درمانی را مورد بررسی قرار دهیم؛ بنابراین، اگر شما نیز مشتاقید تا در مورد این روش درمانی اطلاعاتی را به دست آورید، تا پایان این مطلب ما را همراهی کنید.
سابسیژن چیست؟
بعد از اینکه زخم، جراحت یا التهابی بر روی پوست ایجاد میشود، ممکن است بخش آسیبدیده پوست به بافتهای زیرین بچسبد و حالت فیبروز ایجاد کند. حالت فیبروز به حالتی گفته میشود که پوست به پایین کشیده شده و ظاهری ناهموار به خود میگیرد. معمولاً این ظاهر ناهموار باعث ایجاد ناراحتیهای روحی برای افراد میشود و افراد تلاش دارند تا با استفاده از روشهای درمانی مختلف این ناهمواری پوستی را از بین ببرند.
روش درمانی سابسیژن یک روش نیمهتهاجمی است که میتواند جای زخم، آکنه و… را درمان کند. در روش سابسیژن، با استفاده از یک وسیله تیز، ارتباط بافت آسیبدیده پوست و بخش سالم را از بین میبرند. پس از انجام این کار، تولید کلاژن در آن بخش افزایش مییابد و این موضوع باعث میشود تا بافت آسیبدیده نیز بازسازی شود. در کل میتوان سابسیژن را روشی مناسب برای رفع جای زخم آکنه، جوش و… دانست.
بیشتر بخوانید : کاشت ابرو
سابسیژن با استفاده از چه ابزاری انجام میشود؟
در گذشته از ابزارهایی شبیه به تیغ و سوزن برای سابسیژن استفاده میشد که به آنها نوکور میگفتند اما امروزه وسیله جدیدی به نام سابسیژکتور مورداستفاده قرار میگیرد که دارای نوک نیمهتیزی است. استفاده از سابسیژکتور باعث شده تا ریسک آسیب به عروق، اعصاب و … کاهش یابد. ضمناً با استفاده از سابسیژکتور تنها یک بخش از پوست برای تخلیه چسبندگیها مورد تهاجم قرار میگیرد که میتوان بهراحتی آن را بی حس کرد؛ بنابراین، میتوان گفت که امروزه روش درمانی سابسیژن بدون درد انجام میشود.
نحوه انجام سابسیژن
در گام اول، میبایست بخش مدنظر از پوست فرد بیحس شود. پس از انجام بیحسی، از بخش بیحس شده، محلولی به نام تامیسنت را به زیرپوست فرد تزریق میکنند. این ماده باعث بیحسی کامل ناحیه مدنظر میشود و احساس درد در فرد را به صفر میرساند. پس از اینکه بیحسی به طور کامل اتفاق افتاد، با استفاده از سابسیژکتور، وارد ناحیه مدنظر میشوند و ارتباط بافت آسیبدیده و بافتهای سالم را قطع میکنند تا این چسبندگی به طور کامل از بین برود. پس از انجام عمل، پزشک اقدام به تمیزکردن جای زخم میکند و معمولاً برای جلوگیری از عفونت ناحیه مدنظر، یک کرم آنتیبیوتیک تجویز میکند.
برای درمان چه زخمهایی از روش سابسیژن استفاده میشود؟
سابسیژن یک روش درمانی مناسب برای رفع جای زخم آکنه، آبله مرغان و زخمهای ناشی از تصادف یا جراحی است و میتواند به طور کامل اثرات ناخوشایند این موارد را از پوست شما پاک کند.
مزایای استفاده از روش درمانی سابسیژن
- در برخی از شیوههای درمانی جای زخم مانند روش درمان با لیزر، اگر اپراتور از مهارت و تخصص کافی برخوردار نباشد، ممکن است تغییر رنگ رنگدانههای پوستی رخ دهد اما در روش سابسیژن احتمال بروز چنین مشکلی وجود نخواهد داشت.
- در مقایسه با روشهای درمانی دیگر مانند روش درمان با لیزر، نتیجه مثبت این روش درمانی زودتر نمایان میشود.
- روش درمانی سابسیژن یکی از درمانهای جامع و کامل پوستی است که میتواند جای بسیاری از زخمها، آکنهها و… را از روی پوست رفع کند.
آیا روش درمانی سابسیژن دارای عوارض است؟
تمامی روشهای درمانی پزشکی ممکن است دارای عوارضی باشند و سابسیژن نیز از این قاعده مستثنی نیست. ممکن است در برخی از موارد فرد دچار عارضههایی مانند کبودی و ورم شود که چندان نگرانکننده نیست. ناحیهای که مورد عمل قرار گرفته، ممکن است دچار تورم شود اما این تورم طی یک تا دو روز برطرف میشود. معمولاً آثاری مانند کبودی در این روش درمانی رخ نمیدهد اما اگر دچار چنین عارضهای شدید، نگران نباشید، زیرا کبودی نیز نهایتاً طی یک هفته رفع میشود. احتمال بروز مواردی مانند آسیب به عروق و اعصاب و عفونت در این روش بسیار کم است اما اگر اپراتور از تخصص کافی برخوردار نباشد، ممکن است چنین عوارضی نیز رخ دهد. به همین منظور پیشنهاد میشود برای انجام این روش درمانی به مراکز حرفهای مراجعه کنید و انجام این روش درمانی را به پزشکان متخصص بسپارید.
دوره نقاهت سابسیژن چه مدت طول میکشد؟ آیا نیاز به استراحت در منزل وجود دارد؟
ممکن است در اثر بروز تورم یا کبودی فرد نیاز به استراحت یک یا دو روزه داشته باشد؛ اما در حالت کلی، دوران نقاهتی را برای سابسیژن در نظر نمیگیرند. اگر تورم شدید در ناحیه مورد جراحی ایجاد شد، ممکن است نیاز به استراحت یکروزه در منزل داشته باشید اما معمولاً نیاز به چنین استراحتی نیست.
سابسیژن در چند جلسه انجام میشود؟
تعداد جلسات و زمان موردنیاز برای انجام سابسیژن بستگی به شرایط پوست و عمق اسکارهای آکنه یا زخم دارد و ممکن است بین یک تا سه جلسه زمان ببرد. هر جلسه سابسیژن میتواند بین ۴۵ تا ۶۰ دقیقه طول بکشد. در کل فرایند درمانی سابسیژن چندان طولانی نیست و شما میتوانید در زمانی کوتاه، از شر ناهمواریهای پوست خود خلاص شوید.
چه کسانی باید از انجام سابسیژن پرهیز کنند؟
- اگر پوست شما مستعد عفونت است و پس از ایجاد یک خراش یا زخم کوچک، پوستتان دچار عفونت میشود، بهتر است از انجام سابسیژن پرهیز کنید.
- اگر غلظت خون شما پایین است و پس از ایجاد زخم و خونریزی، انعقاد خون بهراحتی انجام نمیشود، سابسیژن را به شما پیشنهاد نمیدهیم.
- در کل کسانی که دارای حساسیتهای پوستی هستند، نباید سابسیژن را بهعنوان درمان جای زخم، آکنه و… در نظر بگیرند.
جمعبندی
دریافتیم که روش درمانی سابسیژن میتواند راهکاری مؤثر و کاربردی برای رفع جای زخم، آکنه و… باشد. انجام این روش درمانی چندان سخت نیست و باتوجهبه استفاده از تکنولوژی و ابزار بهروز، فرد هنگام انجام این روش درمانی، دردی را نیز تجربه نخواهد کرد. شما عزیزان برای ازبینبردن جای زخم، آکنه و… از طریق سابسیژن میتوانید به کلینیک تندیس مراجعه کنید. این کلینیک مجهز با متخصصان باتجربه آماده است تا در دو شعبه فرمانیه و شهرک غرب انواع خدمات تخصصی پوست و مو را خدمت شما ارائه دهد.
مشاهده جشنواره ها و تخفیفات خدمات کلینیک زیبایی تندیس