کاشت مو این روزها به واژهای آشنا تبدیل شده است که تقریباً همه روزه آن را میشنویم؛ در کانالهای تلویزیونی، در و همسایه، دوست و آشنا. همه ما تجربه رویارویی با فردی را داشتهایم که بهتازگی کاشت مو انجام داده است یا قصد آن را دارد؛ البته اگر خودمان کاشت مو انجام نداده باشیم! ریزش مو مشکلی است که در اثر عوامل دخیل و مؤثر بسیار زیادی اتفاق می افتد. زیبایی چهره و صورت تا حد بسیار زیادی تحت تأثیر مدل مو، رنگ مو و حجم موهای ما قرار دارد. به همین دلیل است که بسیاری از افرادی که به هر دلیلی موهای خود را از دست دادهاند، بهدنبال کاشت مو هستند. در این مقاله میخواهیم در مورد کاشت مو، انواع روش کاشت مو ، مزایا و عوارض جانبی آن، صحبت کنیم و از نزدیک با این پروسه آشنا شویم. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
کاشت مو
زمانی که موهای خود را شانه میکنید، همواره با تعدادی تار مو روی دندانههای شانه روبرو میشوید؛ اما باید بدانید که این اتفاق عادی است و دلیلی بر ریزش موی شما نیست. بهطور متوسط، هرکدام از ما روزانه بین ۵۰ الی ۱۰۰ تار موی خود را از دست میدهیم و این مورد اصلاً جای نگرانی ندارد.
زمانی که تعادل بین ریزش مو و رشد مو روی سر ما به هم بخورد، اصطلاحاً میگوییم فرد دچار ریزش مو شده است. در واقع اگر ریزش مو بیشتر از رشد مو باشد یا روند رشد مو متوقف شود، تراکم موهای ما کم و کمتر خواهد شد.
در اکثر مواقع این ریزش مو به آرامی و تدریجی اتفاق میافتد، بهطوری که کمتر کسی در مراحل اولیه قادر به شناسایی و تشخیص این مشکل است؛ اما از آن جایی که زمان شروع روند درمان در نتیجه نهایی بسیار تأثیرگذار است، باید با برخی از علائم و نشانههای قابل تشخیص ریزش مو آشنا شویم:
- کندهشدن راحت موها به هنگام کشیدهشدن با دست یا شانه؛
- جمعشدن مقدار زیادی مو در کفشور حمام پس از دوشگرفتن؛
- جدا شدن مقدار زیادی مو از سر هنگام بستن با کش و گیره سر؛
- مشاهده تعداد زیادی مو روی بالش بعد از هر بار خواب شبانه.
یکی از راههای مؤثر برای فرار کردن از تاسی و بازیابی زیبایی و جذابیت جوانی، کاشت مو است. روشی که این روزها با توجه به افزایش ریزش مو، بسیار روی بورس است و افراد زیادی از آن، نتیجه دلخواه و ایدهآل را گرفتهاند. به هر فرآیندی که منجر به تقویت ریشه، ساقه، پیازچه و فولیکولهای آسیبدیده مو شده و باعث ترمیم و رشد مجدد آنها شود، عمل کاشت مو یا پیوند مو گفته میشود. در ادامه بیشتر با چگونگی این کار آشنا خواهیم شد.
بالاترین تراکم کاشت مو در کلینیک تندیس
اساس کار کاشت مو
کاشت مو شامل سه مرحله اساسی زیر است:
- برداشت واحدهای فولیکولارمو (اصطلاحاً گرافت مو): فرآیند کاشت مو شامل برداشتن مو از نقاط مختلف بدن خود شخص و انتقال این تار موها به پوست سر است. نقاطی از بدن که مستعد این کار بوده و برای عمل پیوند مناسب هستند، بهعنوان بانک مو شناخته شده و برای انجام عمل زیبایی کاشت مو انتخاب خواهند شد. نقاط مناسب اهداکننده فولیکول مو از نظر پزشکان، پشت سر، حد فاصل بین دو گوش، بخشی از زیر گردن و در مواردی قفسه سینه بیمار است. هرچه نقطه بانک و اهداکننده به موی سر نزدیکتر بوده و شباهت بیشتری از نظر اندازه، رنگ و ضخامت داشته باشد، نتیجه بهتری حاصل خواهد شد.
- آمادهسازی گرافتهای مو: موهای جداشده از بانک مو در اختیار تیم جداسازی پزشکی قرار میگیرد تا با استفاده از روشها و ابزارهای مخصوص، فولیکولها جداسازی شده و آماده فرآیند کاشت شوند. به این مرحله، آمادهسازی گرافت گفته میشود.
- کاشت گرافت: پس از اینکه فولیکولها آماده کاشت شدند، با استفاده از متدهای مختلفی که در ادامه بررسی خواهیم کرد به ناحیه مورد نظر پیوند میخورد و عمل کاشت مو به اتمام میرسد.
انواع روشهای کاشت مو
۳ روش برای جداسازی فولیکولها از بانک موی بیمار وجود دارد. روش اول استفاده از جراحی است. در این روش، پزشک یک نوار ۶ تا ۱۰ اینچی از فولیکولهای سالم را از بانک موی بیمار جدا میکند و در اختیار تیم کات (Cut) قرار میدهد. این روش که به FUT معروف است، بسیار تخصصی بوده و حتماً باید توسط یک پزشک متخصص و ماهر انجام شود.
در روش دوم، خبری از جراحی نیست و کار برداشت فولیکول از بانک مو به صورت تکی و با استفاده از پانچهای دستی (FIT) و دستگاههای مختلف مخصوص این کار انجام میشود. از دستگاههای میکروموتور اتوماتیک (روش SUT)،Neo ، Graft و Safer برای این کار استفاده میشود. در این روش محل تاسی ضدعفونی شده و با استفاده از تیغ کاشت در اندازههای میلیمتری برش میخورد. سپس فولیکولهای استخراجشده از بانک مو با استفاده از پنسهای مخصوص در محل تاسی جاگذاری میشود.
روش سوم که جدیدترین روش است، استفاده از دستگاهی به نام ایمپلنتر است که کار برداشت و کاشت مو را بدون نیاز به جراحی و برشهای میلیمتری، در اندازه و عمق یکسان با ظرافیت، سرعت و دقتی مثالزدنی انجام میدهد. استفاده از این روش موهایی پرپشتتر با خط رویش مویی طبیعیتر به شما خواهد بخشید. البته این روش گرانتر از روشهای دیگر است.
عوارض جانبی کاشت مو
آیا از عوارض کاشت مو مطلع هستید؟ محل کاشت مو تا ماهها دچار التهاب، قرمزی، خارش، سوزش، تورم و درد خواهد بود. در این دوره از آنتیبیوتیکهای ضدعفونت و قرصهای مسکن استفاده میشود. در چند روز اول بسته به صلاحدید پزشک، بیمار قادر به استحمام، شانهزدن، دست کشیدن و پوشیدن روسری و کلاه روی سر خود نخواهد بود.
تا چند روز از فعالیتهای سنگین منع خواهید شد و بهتر است در صورت امکان، از محل کار خود نیز مرخصی بگیرید. کیفیت و چگونگی گذراندن دوران نقاهت تأثیر بسیار زیادی در نتیجه عمل کاشت موی شما خواهد داشت. این دوران را جدی گرفته و توصیههای ایمنی را رعایت کنید.
هزینه کاشت مو چقدر است؟
هزینه کاشت مو به عوامل متعددی بستگی دارد و به طور معمول نمی توان قیمت آن را بیان کرد. به عنوان مثال دستمزد پزشک، اعتبار کلینیک، تعداد فولیکول های پیوندی، زمانی که صرف کاشت مو می شود و تجهیزاتی که مورد استفاده قرار می گیرند می تواند تعیین کننده هزینه کاشت مو باشد.
اگر به دنبال یک کلینیک معتبر با هزینه مناسب برای کاشت مو هستید ما کلینیک تندیس را به شما معرفی می کنیم. این مجموعه با داشتن پزشکانی با تجربه و ماهر در این حوزه می تواند کاشت مو را با کیفیتی عالی برای شما انجام دهد.
آیا کاشت مو روشی دائمی است؟
از آنجایی که برای کاشت مو از فولیکول هایی استفاده می شود که به طور ژنتیکی دچار طاسی نمی شوند و مقاومت خوبی دارند، به احتمال زیاد در طول زندگی همواره به رشد خود ادامه می دهند و شما مجدد طاسی را تجربه نخواهید کرد. برخی مواقع بعد از کاشت مو در تعداد اندکی از بیماران ریزش مو بسیار کمی احساس خواهد شد که در این مواقع لازم است با پزشک درباره راه های جلوگیری از آن مشورت شود.
آیا کاشت مو دارای محدودیت سنی است؟
برای کاشت مو اغلب محدودیت سنی وجود ندارد اما به طور معمول اغلب افرادی که برای کاشت مراجعه می کنند بین ۲۵ تا ۵۰ سال سن دارند. افرادی که سنشان کمتر از ۲۵ سال است نیز می توانند برای کاشت مو اقدام کنند اما افراد بالای ۵۰ سال از آنجایی که اغلب دچار ضعف جسمانی و بیماری خاصی هستند ممکن است بعد از کاشت مو با موفقیت رو به رو نشوند.
سخن آخر
ریزش مو یکی از مشکلاتی است که هر دو جنس آقایان و خانمها را درگیر میکند و تقریباً در هر سنی میتواند اتفاق بیفتد. همانطور که اشاره شد، ریز مو اختلالی است که میتواند علتهای مختلفی داشته باشد، برخی از این موارد قابل درمان هستند و برخی دیگر خیر. کاشت مو بهعنوان یکی از عملهایی که با درصد موفقیت بالا انجام میشود، میتواند زیبایی و اعتمادبهنفس روزهای پرپشتی موهایتان را به شما برگرداند.
سوالات متداول کاشت مو
امروزه به طور معمول بسیاری از افراد موهای کم پشتی دارند و یا به دلایل مختلفی از جمله سبک زندگی، نوع تغذیه و… دچار ریزش مو شده اند. در این مواقع تنها روشی که می تواند مفید واقع شود و به افراد در داشتن ظاهری زیبا و موهایی پرپشت کمک کند کاشت مو است.
از آنجایی که بسیاری از افراد نسبت به روش های کاشت مو اطلاعی ندارند و از نتیجه آن مطمئن نیستند از این کار امتناع می کنند. لازم به ذکر است در کاشت مو از روش های مختلفی استفاده می شود و در صورتی که تمامی مراحل به درستی و توسط پزشک و کلینیکی مطمئن انجام شود شما به نتیجه دلخواه خواهید رسید.
در چند سال اخیر با پیشرفت علم در حوزه کاشت مو و استفاده از روش های جدید دیگر داشتن موهایی زیبا موانع سابق را ندارد؛ اما ممکن است افرادی که تصمیم به استفاده از این روش گرفته اند با سوالاتی در ذهن خود رو به رو شوند که به دنبال جواب آن ها هستند. برخی از سوالات متداول کاشت مو به عبارت زیر است.
آیا کاشت مو درد دارد؟
از آنجایی که هنگام پیوند مو به سر ممکن است کمی درد احساس شود، قبل از کاشت به نقاط پیوند مو مواد بی حسی تزریق خواهد شد و این گونه فرد دیگر در آن قسمت حس ناخوشایندی نخواهد داشت. در برخی مواقع نیز ممکن است افراد تا یک الی دو روز پس از پیوند مو در قسمت مربوطه درد کمی احساس کنند که این مسئله برای همه افراد صدق نمی کند.
نتیجه نهایی کاشت مو چه زمان مشخص می شود؟
چند هفته بعد از کاشت، موهایی که کاشته شدند دچار ریزش شده و از ماه چهارم به بعد دوباره شروع به رشد می کنند. پس از آن حدود ۱۲ تا ۱۵ ماه زمان می برد تا موها به اندازه مورد نظر برسند و رشد آن ها عادی شود.
کاشت مو چقدر زمان می خواهد؟
مدت زمان کاشت مو به عوامل متعددی بستگی دارد. به عنوان مثال طبیعتا هر چقدر بیشتر دچار ریزش مو شده و یا طاسی سر شما بزرگتر باشد کاشت مو بیشتر زمان خواهد برد و باید تعداد جلسات بیشتری برای کاشت وقت گذاشته شود. همچنین روش کاشت مو نیز در مدت زمان آن بسیار تأثیر گذار است؛ اما در اغلب مواقع در یک جلسه چند ساعته عملیات کاشت مو به پایان خواهد رسید.
بهترین روش کاشت مو چیست؟
یکی از روش هایی که در چند سال اخیر بسیار پرطرفدار شده کاشت مو به روش میکروفیت است. طی این روش گرافت های مو با استفاده از اتوماتیک برداشته خواهد شد و این گونه دیگر صدمه ای به آن ها وارد نمی شود. در بهترین روش کاشت مو به فولیکول ها آسیبی وارد نمی شود و نیازی به بخیه و جراحی نیز وجود ندارد.
آیا استفاده از کلاه بعد از کاشت مو اشکالی دارد؟
در چند روز اول موهای کاشته شده به شدت ضعیف و حساس هستند از این رو بهتر است از کلاه استفاده نشود، اما پس از گذشت ۳ روز شما می توانید از کلاه های گشاد و راحت استفاده کنید. همچنین تمیز بودن کلاه نیز بسیار مهم است و پیشنهاد می شود در صورت استفاده از آن روزانه کلاه را شستشو دهید.
بعد از کاشت مو چه چیزهایی بخوریم؟
تغذیه بعد از کاشت مو برای تقویت موها اهمیت زیادی دار دارد؛ از این رو پیشنهاد می شود مصرف سبزیجات، میوه ها و… را در رژیم غذایی خود قرار دهید و داروهایی که پزشک برای تقویت موها بعد از کاشت مو تجویز کرده است را به طور منظم مصرف نمایید.
دوران نقاهت بعد از کاشت مو چقدر است؟
برای آنکه بتوان مدت زمان استراحت پس از کاشت مو را تعیین کرد نخست باید روش کاشت مشخص شود. در صورتی که از روش های جدید استفاده کنید نیازی به دوران نقاهت طولانی مدت نیست و شما پس از گذشت چند روز می توانید روند عادی زندگی خود را دنبال نمایید و در کنار آن مراقبت های ضروری را نیز مورد توجه قرار دهید.
آیا برای کاشت مو به طور کامل موها تراشیده می شوند؟
در صورتی که از روش های قدیمی همچون FUE استفاده شود بله باید کل موهای سر تراشیده شود تا کاشت مو دقیق تر صورت بگیرد؛ اما در روش های جدید این گونه نیست و بدون تراشیدن موهای طبیعی نیز می توان برای کاشت مو اقدام کرد.
آیا برای کاشت مو نیاز به بی هوشی است؟
در گذشته از روش هایی چون FUT برای کاشت مو استفاده می شد که در در آن فرد باید در بیهوشی کامل قرار می گرفت؛ اما در روش های جدید نیازی به بیهوشی نیست و از آنجایی که فرد درد کمی احساس می کند فقط از بی حسی موضعی استفاده می شود.