یکی از موضوعات مهم این روزها مزوتراپی پوست می باشد. اگر شما هم نمیدانید که مزوتراپی پوست چه کاری انجام می دهد و چه تاثیراتی بر روی پوست دارد این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
مزوتراپی پوست چیست؟
مزوتراپی پوست روشی غیرجراحی، غیرتهاجمی و غیرشیمیایی است که با تزریق ویتامینها، آنزیمها، هورمونها و عصارههای گیاهی باعث جوانسازی پوست و افزایش سطح کلاژن در لایه میانی آن میشود. در مزوتراپی پوست با چندین تزریق زیرپوستی توسط سوزن مزوتراپی، مقادیری از محلول اسید هیالورونیک، ویتامینها، آمینواسیدها، آنتیاکسیدانهای ضدپیری، مواد معدنی و سایر عناصر فعال به زیر پوست و لایه میانی آن، انواع مشکلات و ضایعات پوستی را محو و کمرنگ میکنند.
جوانسازی پوست، از بین بردن چین و چروکهای صورت و لکههای پوستی (ملاسما) ناشی از تابش مستقیم نور خورشید و عوامل دیگر، درمان سلولیت و اسکار آکنه، سفتشدن و لیفت پوست و درمان چند مشکل پوستی را بهراحتی میتوان با مزوتراپی پوست انجام داد. بهکمک مزوتراپی پوست، نتایج بهتری نسبت به روشهای تهاجمی مانند عملهای جراحی، تزریق بوتاکس، ژل، چربی و فیلر حاصل میشود. روشهای تهاجمی، گاه عوارض زیادی دارند که در روش مزوتراپی پوست وجود ندارد.
بیشتر بخوانید : کاشت مو
تاثیر مزوتراپی بر روی پوست بدن
مزوتراپی پوست تاثیرات متفاوت و کاربردهای گستردهای روی پوست دارد. با توجه به استفاده از مواد طبیعی و معدنی که مورد تأیید FDA آمریکا هستند و با آناتومی بدن انسان نیز سازگاری بالایی دارند، با استفاده از مزوتراپی میتوان به یک درمان ماندگار و دائمی برای اکثر مشکلات پوستی رسید. سه مورد از برجستهترین کاربردهای مزوتراپی پوست در ادامه توضیح داده شده است.
درمان سلولیت
سلولیت در مواردی ایجاد میشود که نوارهای بافت همبند، چربی را در درون خود نگه داشته و انباشته میکنند. در روش مزوتراپی پوست، موادی به زیر پوست تزریق میشود که غشای سلولی چربی و ساختارهایی که چربی را انباشته میکنند، مورد هدف قرار گرفته و تجزیه میشوند. پس هر قسمتی از بدن که دچار چربی انباشته باشد، با مزوتراپی قابل درمان خواهد بود.
درمان لک
لکهای پوستی از طریق کنترلکردن میزان تولید رنگدانهها توسط ملانوسیت بهراحتی قابل کنترل و درمان هستند. موادی که محلولهای تزریقی مزوتراپی را تشکیل میدهند، دارای ترکیباتی هستند که بهطور مستقیم، لکهای پوستی را مورد هدف خود قرار میدهند. لکهای حاصل از نور خورشید، ملاسما، آکنه، جای جوش، جای زخم و اسکار ۶ نوع از شایعترین و آزاردهندهترین لکها هستند که با مزوتراپی پوست درمان میشوند.
جوانسازی
پیری پوست یکی از مشکلاتی است که در اثر بالا رفتن سن، نور آفتاب و چند عامل مؤثر دیگر، دیر یا زود به سراغ تک تک ما خواهد آمد. پوست بدن با شروعشدن روند پیری، دچار چین و چروک، افتادگی، رنگ پریدگی، خطوط افتی و عمودی، نازکی و حساسیتهای مختلف میشود. تمام این اتفاقات در پی کاهش ترشح الاستین و کلاژن اتفاق میافتد.
مزوتراپی پوست با تزریق موادی که منجر به تحریک سلولهای پوستی و افزایش سطح ترشح کلاژن و الاستین میشود، روند پیری را کند کرده و عقب میاندازد.
بیشتر بخوانید : کاشت ابرو
روش کار در مزوتراپی پوست
همانطور که احتمالاً تا بدینجا خودتان متوجه روش کار شدهاید، مزوتراپی پوست به روشی اطلاق میشود که در آن، با استفاده از سوزنهای مخصوص، محلولهای مختلفی که با تجویز پزشک و با توجه به نوع مشکل پوستی فرد آماده شده است را در عمق ۱ تا ۴ میلیمتری زیر پوست و با زاویه ۳۰ درجه و ۶۰ درجه، به لایه میانی پوست (مزودرم) تزریق میکنند. انواع مواد معدنی، ویتامینها، داروهای گیاهی، آنزیمهایی مثل کلاژناز و هیالورونیداز، هوزمونهایی مانند کلسی تونین و تیروکسین، آنتیبیوتیکها و چند ماده دیگر، ترکیبات سازنده این محلولها هستند.
تزریقهای پیدرپی، چرخه گردش خون را زیر پوست بهبود میبخشد و التهاباتی را که به پوست آسیب میرساند برطرف میکند. پزشکان برای درمان بیماریهای مختلف، از ترکیبات متفاوت استفاده میکنند. برای نتیجه گرفتن از این روش شما به چند جلسه درمانی و تزریق نیاز خواهید داشت. مواد تشکیلدهنده محلولهای تزریقی به شرح زیر هستند:
- اسید هیالورونیک: این ماده باعث ایجاد حجم در پوست میشود.
- ویتامینهای E، B و C: این ویتامینها به بهبود سلامت پوست و افزایش سطح کلاژنسازی کمک کرده و منجر به کاهش آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد میشوند.
- ویتامین B: شامل (B1، B2، B3، B5، B6، B7، B9، B12) که تأثیرات متفاوتی روی پوست دارند.
- استیل تتراپپتید ۵: باعث افزایش الاستیسیته و شفافیت کلی پوست میشود.
- استیل هگزاپپتید ۳: عملکردی مشابه بوتاکس دارد و ضدپیری پوست است.
جوانسازی پوست با مزوتراپی
عوارض جانبی مزوتراپی پوست
با اینکه در مزوتراپی پوست از مواد طبیعی و درمانی استفاده میشود که هرکدام از آنها، مشکلی خاص از پوست را نشانه رفته و منجر به بهبود وضعیت کلی پوست میشود، اما بهدلیل اینکه از سوزنهای ریز و تزریقهای پیدرپی در این روش استفاده میشود، احتمال بروز عارضههای زیر بهصورت خفیف و موقت، دور از انتظار نیست:
- ادم یا تورم ناشی از آسیب و التهاب
- قرمزی پوست
- خارش
- درد خفیف در ناحیه تزریق
- حساسشدن پوست
- حالت تهوع
- اسهال
- استفراغ
- گرههای زیرپوستی حساس در ناحیه تزریق
- افزایش رنگدانهها
- واکنشهای حساسیتی پوست
- زخم
- عفونت
مراقبتهای قبل و بعد از مزوتراپی پوست
اگر قصد انجام مزوتراپی پوست را دارید، موارد ایمنی زیر را در نظر داشته باشید:
- از یک هفته قبل، مصرف آسپیرین و دیگر داروهای ضدانعقاد خون، ضدالتهابی و غیراستروئیدی را قطع کنید.
- در نظر داشته باشید که تا ۲۴ ساعت بعد از مزوتراپی قادر به دوش گرفتن نیستید.
- در نظر داشته باشید که تا ۲۴ ساعت قادر به استفاده از کرمها و لوازم آرایشی نیستید.
- تا ۲ الی ۳ روز باید پمادهای تجویزشده توسط پزشک را مرتب روی پوست خود ماساژ دهید.
- تا چند روز نباید در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار بگیرید. استفاده از کرم ضدآفتاب توصیه میشود.
- از کمپرس یخ برای برطرف کردن تورم و قرمزی پوست خود استفاده کنید.
چه کسانی نمیتوانند مزوتراپی پوست را انجام دهند؟
مزوتراپی پوست برای کسانی که به مواد بیحسی موضعی و تزریقهای سوزن حساسیت دارند، توصیه نمیشود. بهطور کلی به افراد زیر توصیه میشود از مزوتراپی پوست خود خودداری کنند:
- زنان باردار و شیرده
- بیماران مبتلا به سرطان
- بیمارانی که تبخال فعال دارند
- بیماران قلبی
- بیماران ریوی
- کسانی که مشکل انعقاد خون دارند و داروهای ضدانعقاد مصرف میکنند
- بیماران دیابتی
سخن آخر
در این مقاله در مورد مزوتراپی پوست صحبت کرده و متوجه شدیم که اکثر ضایعات پوستی از جمله انواع لکها و چین و چروکها در نواحی مختلف پوست، با استفاده از روش مزوتراپی قابل درمان هستند. هزینههای این درمان با توجه به ناحیه مشکل، تعداد جلسات درمانی، مکان کلینیک و حجم موادی که روی پوست شما تزریق میشود متفاوت خواهد بود.