جستجو کردن
Close this search box.
درمان واریس

درمان واریس

درمان واریس یکی از مسائل پزشکی روزمره است که تاثیر قابل توجهی بر کیفیت زندگی افراد دارد. این بیماری عروقی به تورم و ناهنجاری ظاهری پاها منجر می‌ شود و در صورت عدم درمان می ‌تواند عوارض جدی ایجاد کند. بنابراین، شناخت روش ‌های مدرن درمان و اهمیت پیگیری منظم جهت بهبود وضعیت بیماران حیاتی است.

فرم درخواست نوبت

This field is for validation purposes and should be left unchanged.
لوگو تندیس
راهنمای محتوا

اشتراک گذاری این محتوا

واریس چیست؟

واریس چیست؟ سیاهرگ های سطحی، که وظیفه اصلی آنها انتقال خون به اندام های بدن است، در صورتی که دریچه های کبوتری آنها تخریب شود، باعث برگشت خون و ایجاد واریس ‌ها می‌ شود. این وضعیت باعث تورم، گشادی و پیچ ‌و تاب عروق می ‌شود که به واریس معروف است. اگر تشخیص و درمان واریس به موقع انجام نشود، ممکن است این بیماری عوارض جدی برای فرد، از جمله مشکلاتی مانند لخته های خونی و کاهش کیفیت زندگی ایجاد کند.

شناسایی علائم ابتلا واریس 

علائم واریس بسته به میزان و شدت این بیماری متفاوت است. بیماری واریس شامل رگ‌ های آبی یا بنفش تیره و سیاهرگ‌ های پیچ خورده بدون درد است. به علاوه، افراد ممکن است با تشدید درد پس از ایستادن یا نشستن طولانی مدت، سوزش و تورم در عضلات ساق پا، گرفتگی و تورم در مچ و ساق پا، حس سنگینی و درد در پا، تغییر رنگ پوست در نواحی اطراف رگ‌ های واریسی و احساس خارش در اطراف رگ‌ ها مواجه شوند.

دلیل ابتلا به بیماری واریس چیست؟

 علت بروز واریس می ‌تواند ضعف یا ناکارآمدی در دریچه‌ های عروقی باشد که خون را به قلب منتقل می‌ کنند. این دریچه‌ ها به عنوان درب ‌هایی عمل می‌کنند که در ر‌ها قرار دارند و وظیفه دارند خون را به سمت قلب حمل کنند. ضعف در این دریچه‌ ها می ‌تواند باعث تجمع خون در رگها شود، که به دلیل فشار زیاد بر رگها و عروق، باعث بروز واریس می ‌شود. این وضعیت به طور معمول در عروق پاها رخ می ‌دهد، زیرا فشار خون بر روی این بخش از بدن بیشتر است و در نتیجه خون به سختی به قلب بازگردد. عواملی مانند ژنتیک، سن، اضافه وزن، بارداری، طولانی بودن ایستادن یا نشستن و نیز تاریخچه خانوادگی ابتلا به واریس می توانند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهند.   رگ های واریس پا یک آقا

چه کسانی مستعد ابتلا به بیماری واریس هستند؟

 افراد زیر قطعا جزو مبتلایان به شمار می‌ روند:

  1. وراثتی: وجود سابقه خانوادگی افزایش خطر ابتلا به بیماری واریس را به همراه دارد.
  2. جنسیت: زنان بیشتر از مردان به بیماری واریس به دلیل تأثیر هورمون ‌های زنانه مبتلا می شوند.
  3. سن: با پیشرفت سن، خطر بروز بیماری واریس افزایش می ‌یابد، زیرا رگ‌ها با مرور زمان ممکن است ضعیف شوند.
  4. فشار روی شکم: زمان طولانی ایستادن یا فشار مداوم بر رگ‌ ها (مانند در حالت‌های ایستاده برای مدت طولانی) می‌ تواند خطر بروز بیماری واریس را افزایش دهد.
  5. رژیم غذایی: مصرف بیش از حد نمک، که موجب احتباس آب می ‌شود، ممکن است خطر بیماری واریس را افزایش دهد.
  6. اضافه وزن: افراد چاقتر ممکن است فشار بیشتری بر رگ‌ها داشته باشند که می ‌تواند به بروز بیماری واریس منجر شود.
  7. بارداری: تغییرات هورمونی و افزایش فشار بر رگ ‌ها در طول دوران بارداری می ‌تواند خطر بیماری واریس را افزایش دهد.
  8. سبک زندگی: فعالیت بدنی نا کافی یا نشستن طولانی مدت می ‌تواند تأثیر منفی بر جریان خون و رگ ‌ها داشته باشد.
  9. تروما یا سابقه جراحی: آسیب دیدن رگ ‌ها از طریق تروما یا عمل جراحی می ‌تواند خطر بیشتری برای بروز بیماری واریس ایجاد کند.

نحوه تشخیص واریس به چه صورت است؟

برای اینکه بدانید تشخیص واریس چگونه انجام می شود باید گفت: از روش‌های مختلفی استفاده می‌ گردد که سونوگرافی داپلر وریدی از آن جمله است. این روش با استفاده از امواج صوتی، جریان خون در ورید ها را تصویر سازی می‌ کند و به متخصص اطلاعات دقیقی درباره وضعیت و شدت واریس ارائه می ‌دهد. تست ‌های دیگری مانند ترندلنبرگ و ونوگرافی نیز ممکن است بسته به شرایط مورد نیاز باشند. این تشخیصات اولیه، به پزشک کمک می ‌کنند تا روش مناسبی برای درمان واریس بیمار تعیین کند، که می‌ تواند شامل درمان‌ های دارویی، لیزری یا جراحی باشد.

 انواع روش های درمان واریس 

درمان واریس یک نوع درمان است که به واسطه آن درد و ناراحتی ورید های واریسی کاهش می یابد و از پیشرفت بیماری جلوگیری می ‌شود. در صورتی که شدت رگ‌ های واریسی بسیار زیاد باشد، عمل جراحی ممکن است تنها راه حل باشد. از روش ‌های متداول درمان واریس می توان به جوراب واریس، اسکلروتراپی، لیزر سطح پوست، لیزر درون عروقی، آراف رادیو فرکانسی، برداشتن ورید ها، جراحی آندوسکوپ سیاهرگ و فلبکتومی اشاره کرد.

۱.واریس پا

برای درمان واریس پا، روش ‌های غیر تهاجمی مانند ورزش منظم، استفاده از جوراب های پشتیبان، کاهش وزن بدن، بالا بردن پاها در زمان استراحت، پوشیدن لباس های گشاد، پرهیز از نشستن و ایستادن های طولانی و جلوگیری از قرار دادن پا روی پا در حالت نشسته موثر هستند. در صورت نیاز، متخصص ممکن است از روش های تهاجمی نظیر فلبکتومی،  بستن رگها، یا سوزاندن رگها استفاده کند.

۲.پماد برای درمان واریس

از جمله پماد برای درمان واریس می ‌توان به واریکاست و واریس واری استاپ اشاره کرد که عمدتاً برای کاهش علائمی مانند کبودی پوست، تورم و درد استفاده می‌ شوند. این پماد ها حاوی ترکیباتی نظیر شاه بلوط یا ویتامین K هستند که خاصیت ضد التهابی دارند و می ‌توانند ورم پا یا تورم نواحی دیگری که به واسطه رگ ‌های واریسی ایجاد می ‌شود را کاهش دهند. علاوه بر این، این پماد ها به ترمیم بافت پوست کمک کرده و به حالت اولیه پوست باز می‌ گردانند که می‌ تواند باعث کاهش علائم مربوط به واریس شود.

۳. درمان واریس با روغن سیاه دانه

درمان واریس با روغن سیاه دانه به دلیل خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی که این روغن دارد، در بهبود رگ‌ های واریسی پا و عنکبوتی مفید باشد. با این حال، پزشکان توصیه می ‌کنند که برای پیشگیری از تشدید بیماری یا طولانی‌ تر شدن درمان واریس، بهتر است با متخصص قلب و عروق مشورت کنید. درمان واریس معمولاً شامل مداخلات دارویی، تغییرات سبک زندگی و در موارد شدید، اقدامات جراحی است. درمان واریس با روغن سیاه دانه ممکن است به عنوان یک درمان مکمل مفید باشد، اما نباید به عنوان جایگزین درمان ‌های پزشکی استاندارد در نظر گرفته شود.

۴. درمان واریس با لیزر

درمان واریس با لیزر یک تکنیک پیشرفته است که بسیاری آن را “معجزه درمان” این بیماری می ‌دانند. این روش با استفاده از انرژی نور لیزر، به شکل غیر تهاجمی و درون رگی، مویرگ ‌های عنکبوتی را از بین مید‌برد. درمان واریس با لیزر به‌ دلیل سرعت اجرا، عدم نیاز به بستری شدن و عوارض جانبی اندک، به‌ عنوان یکی از موثرترین و مطمئن ترین شیوه های درمان شناخته شده است. پزشکان با توجه به شدت و قطر رگ‌ های واریسی، از لیزر یا امواج رادیویی (RF) برای درمان این عارضه استفاده می ‌کنند.

۵.درمان خانگی واریس

درمان خانگی واریس اگر چه ممکن است برای کنترل علائم و جلوگیری از پیشرفت این عارضه در موارد خفیف مفید باشد، اما همواره قبل از شروع هر درمان خانگی، مشورت با پزشک متخصص ضروری است تا اطمینان حاصل شود که این روش ‌ها برای شرایط فردی شما مناسب هستند. برخی از درمان ‌های خانگی که ممکن است در بهبود گردش خون و کاهش ورم موثر باشند، شامل استفاده از گیاهانی همچون خاکشیر، فلفل قرمز، زنجبیل، سرکه سیب، چای سبز، شاه بلوط هندی و چوب سرو است. همچنین استفاده از یخ نیز ممکن است به کاهش التهاب کمک کند.

۶.درمان واریس با حجامت

درمان واریس با حجامت یک رویکرد درمانی سنتی و کهن است که از طریق ایجاد خلاء موضعی، به جریان انداختن خون تازه و اکسیژن رسان در رگ‌ های واریسی عمل می ‌کند. این روش با خارج کردن سلول‌ های خونی قدیمی و فاقد اکسیژن از داخل رگها، موجب کاهش ورم و التهاب می ‌‌شود. در نتیجه، رگ‌ های واریسی تدریجاً بازگشته و به حالت طبیعی باز می‌ گردند. 

 ۷.درمان واریس با طب سنتی

درمان واریس با طب سنتی رویکرد جامعی دارد که شامل اصلاح سبک زندگی، رژیم غذایی مناسب و استفاده از داروها و روغن ‌های گیاهی است. این رویکرد با تقویت بدن و رفع علل زمینه ‌ای، به بهبود علائم واریس و پیشگیری از پیشرفت آن می پردازد. برخی از روش ‌های رایج در طب سنتی شامل مصرف لیمو ترش، روغن زیتون، سرکه سیب، فلفل قرمز و سیر است که به دلیل خواص ضد التهابی و بهبود بخش خود، در کاهش ورم و بهبود گردش خون موثرند. همچنین حجامت، زالو درمانی و بادکش ‌درمانی نیز برای درمان واریس توصیه می ‌شوند. این روش ‌ها با تقویت سیستم ایمنی و گردش خون، به کاهش علائم واریس کمک می‌ کنند.

۸.درمان واریس با سرکه سیب

درمان واریس با سرکه سیب یک رویکرد درمانی طبیعی و منحصر به فرد است که به واسطه ترکیبات ضد التهابی و قدرت کاهش ورم رگ ‌های واریسی در آن، مورد توجه قرار گرفته است. استفاده موضعی از سرکه سیب همراه با نارون کوهی به ‌صورت ماساژ بر روی رگ ‌های واریسی، باعث بهبود گردش خون و کاهش فشار داخل رگ‌ها می‌ شود. این روش با تقویت دیواره رگ ‌ها و بهبود انعطاف پذیری آنها، به کاهش ورم و برجستگی رگ ‌های واریسی کمک می‌ کند. یکی از روش های درمان واریس پا

۹.درمان واریس با خاکشیر

درمان واریس با خاکشیر یک رویکرد درمانی سنتی و کهن است که از دیرباز برای درمان واریس، بواسیر و واریکوسل مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه دارای خواص ارزشمندی همچون ضد التهابی، ضد دردی، آنتی‌ اکسیدانی و تب ‌بری است که طب سنتی از آن برای بهبود واریس بهره می ‌برد. مصرف منظم شربت خاکشیر با کاهش التهاب و تقویت دیواره رگ‌ها، نقش موثری در بهبود علائم واریس ایفا می ‌کند.

۱۰.درمان واریس با زالو

درمان واریس با زالو یک رویکرد سنتی و منحصر به فرد است. این روش با بهبود گردش خون و کاهش علائم واریس، به سلامت رگها کمک می ‌کند. آنزیم های موجود در بزاق زالو، از تشکیل لخته های خونی و افزایش غلظت خون جلوگیری می کنند. همچنین با از بین بردن لخته های موجود، جریان خون را بهبود می بخشند. این امر به کاهش درد و ورم رگ‌ های واریسی و بهبود ظاهر آنها منجر می شود. برای افزایش اثربخشی درمان با زالو، استفاده از جوراب واریس، رعایت رژیم غذایی سالم و انجام ورزش منظم توصیه می شود. این اقدامات مکمل، در کنار درمان واریس با زالو، به بهبود وضعیت رگ‌ های واریسی و کیفیت زندگی بیماران کمک می کنند.

۱۱.جوراب واریس 

جوراب واریس؛ یکی از قدیمی ترین، موثر ترین روش‌ های درمان واریس و رفع رگ ‌های عنکبوتی است که با ایجاد فشار مناسب بر روی پاها، نقش مهمی در بهبود وضعیت رگ‌ های واریسی ایفا می‌ کند. این جوراب های طبی، نه تنها علائم واریس را کاهش داده و از پیشرفت بیماری جلوگیری می ‌کنند، بلکه با بهبود گردش خون، درد و ورم ناشی از این مشکل را نیز به میزان قابل توجهی کم می ‌نمایند. جوراب های واریس با اعمال فشار مناسب بر روی پاها، به عروق کمک می کنند تا خون را به سمت قلب پمپاژ کرده و از تجمع آن در رگ ‌های پایین بدن جلوگیری نمایند. این امر به نوبه خود، به کاهش درد، ورم و خستگی پاها منجر شده و در نهایت، کیفیت زندگی بیماران مبتلا به واریس را ارتقا می ‌بخشد.

مزایای درمان واریس های مویرگی با لیزر اندیاگ

واریس نوعی بیماری غیرتهاجمی است که در اثر تجمع غیرطبیعی رگ‌های آسیب‌دیده به‌وجود می‌آید. دریچه فشار و جریان خون در این رگ‌ها آسیب دیده است و به‌جای اینکه جریان خون را به سمت قلب هدایت کند، به سمت مخالف هدایت کرده و باعث ایجاد فشار به دیواره رگ‌ها و ورم کردن و ضخیم شدن آن‌ها می‌شود. این مشکل در افراد مختلف به‌صورت خفیف یا شدید و در جاهای مختلف بدن ظاهر می‌شود. اگر برای درمان این مشکل با پزشکان متخصص مشورت کنید، اکثر آن‌ها درمان واریس های مویرگی با لیزر اندیاگ را به‌شما پیشنهاد می‌دهند. این روش لیزردرمانی درون‌وریدی نیز نامیده شده و روشی سرپایی است که با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود.

لیزر اندیاگ (Nd-Yag) عملکرد بی‌همتایی در درمان‌های مختلف مانند زیبایی و درمان واریس دارد و جدیدترین دستگاه برای رفع ضایعات عروقی، پیگمانته و جوانسازی و رفع موهای زائد است. در حال حاضر اکثر پزشکان با استفاده از این دستگاه، واریس را بدون هیچ‌گونه التهاب، سرخی پوست، درد و عوارض دیگر درمان می‌کنند. از پالس‌های ایجاد شده از لیزر برای تجزیه و از بین بردن مویرگ‌های آسیب‌دیده استفاده می‌شود. مزایای درمان واریس های مویرگی با لیزر اندیاگ عبارتند از:

  • این روش درمان بی‌خطر است و بدون درد بوده و بدون نیاز به بیهوشی کامل انجام می‌شود.
  • درمان با لیزر برخلاف عمل جراحی، دوره نقاهت طولانی‌مدت ندارد؛ به‌طوری که فرد پس از پایان لیزرتراپی می‌تواند به محل کار و فعالیت خود بازگردد.
  • این روش می‌تواند به‌طور کامل و در کوتاه‌ترین زمان واریس را از بین ببرد.

نحوه درمان واریس های مویرگی با لیزر اندیاگ

تقریبا همه افرادی که به این مشکل دچار هستند می‌توانند از درمان واریس های مویرگی با لیزر اندیاگ استفاده کنند. این روش کمتر از یک ساعت طول می‌کشد و فرد می‌تواند به‌راحتی و با پای خود به‌ محل کار یا خانه باز گردد. مراحل درمان واریس با استفاده از این روش عبارتند از:

  • پس از پوشیدن یک لباس مخصوص و زدن عینک مناسب برای لیزر روی تخت مخصوص دراز می‌کشید.
  • پس از آن نقاطی که قرار است درمان شود توسط پزشک مشخص شده و به‌طور کاملا استریلیزه به آن‌ها داروی بی‌حسی موضعی زده می‌شود.
  • قبل و حین عمل، از اولتراسوند داپلر استفاده می‌شود تا وضعیت رگ‌های واریسی به‌خوبی بررسی شده و فرایند سوزاندن آن‌ها به‌خوبی در مانیتور مشخص باشد.
  • سپس برش نازکی روی سطح پوست شما ایجاد شده و فیبر نازک و انعطاف‌پذیر لیزر که رادیوفرکوئنسی نامیده می‌شود درون رگ واریسی قرار می‌گیرد. این کار با هدایت پروب مخصوص سونوگرافی انجام می‌شود.
  • پس از آن باید رگ از بین برود. بنابراین میزان مشخصی حرارت در مدت کوتاه چند ثانیه‌ای به دیواره رگ و در نقاط مختلف تابانده می‌شود.

آیا با لیزر اندیاگ واریس های مویرگی برای همیشه از بین می‌روند؟

برخی از افراد می‌خواهند بدانند که آیا اندیاگ به‌طور کامل و دائمی واریس را درمان می‌کند؟ پاسخ به این سوال مثبت است. بنابراین اگر قصد دارید بدون بیهوشی عمومی و جراحی، به‌طور کامل واریس‌های خود را از بین ببرید و دوره نقاهت طولانی را پس از درمان تجربه نکنید می‌توانید درمان واریس های مویرگی با لیزر اندیاگ را تجربه کنید. البته باید بدانید احتمال بازگشت واریس و تشکیل مجدد آن بسیار به سبک زندگی و نحوه انجام فعالیت‌های روزانه شما دارد. بنابراین لازم است همه بایدها و نبایدهای لازم را از پزشک معالج خود بپرسید.

تعداد جلسات مورد نیاز برای درمان واریس های مویرگی با لیزر انددیاگ

درمان واریس های مویرگی با لیزر اندیاگ با یک جلسه امکان‌پذیر نیست؛ بنابراین معمولا پزشک معالج چندین جلسه را برای این کار در نظر می‌گیرد. معمولا پس از 3 هفته از انجام لیزر، بیمار باید مجددا به پزشک مراجعه کند تا پزشک بر اساس میزان پاسخ‌دهی درمان و بر اساس میزان پاکسازی، لیزردرمانی را تمدید کند. فواصل بین هر درمان معمولا 3 تا 6 هفته است و پزشک این جلسات را ادامه می‌دهد تا بیمار به بهبودی کامل برسد. البته باید در نظر داشته باشید که تعداد این جلسات بستگی به پراکندگی واریس شما، عمق رگ‌های آسیب‌دیده و نظر پزشک دارد. بنابراین اگر پزشک برای بیماران مختلف تعداد جلسات مختلفی را تجویز کند، نباید تعجب کنید.

از بین بردن تیرگی های نقاط مختلف پوستی با لیزر اربیوم

برای از بین بردن تیرگی‌های نقاط مختلف پوست، راهکارهای درمانی متفاوتی وجود دارد. یکی از موثرترین روش‌ها برای از بین بردن تیرگی‌های بدن، لیزر اربیوم است.

مراقبت‌های پس از درمان واریس های مویرگی با لیزر اندیاگ

کسانی ‌که روش درمان واریس های مویرگی با لیزر اندیاگ را تجربه کرده‌اند می‌دانند که پزشک معالج تاکید زیادی بر انجام مراقبت‌های متعدد و رعایت دستورات مختلفی می‌کند. در واقع اگر به‌این دستورات بی‌توجهی نشان داده و برخی از ممنوعات را انجام دهید، میزان عوارض این عمل بیشتر شده و تاثیری که باید را از این روش درمانی دریافت نمی‌کنید. برخی از مهم‌ترین مراقبت‌هایی که باید بعد از انجام لیزردرمانی انجام دهید عبارتند از:

  • از آنجایی‌که قرارگرفتن در معرض نور آفتاب مستقیم می‌‌تواند باعث ایجاد زخم و اسکار روی پوست شود باید ناحیه درمان شده را به‌دور از نور مستقیم خورشید نگه دارید.
  • اگر واریس پا انجام داده‌اید حتما باید بعد از عمل به مدت 30 تا 60 دقیقه پیاده‌روی کنید.
  • تا چند ساعت فعالیت زیادی نداشته باشید و حرکات سنگین ورزشی انجام نداده و وسایل سنگین بلند نکنید.
  • از پوشیدن لباس‌های تنگ که روی محل لیزرشده را محکم بگیرد پرهیز کنید.
  • هر 15 دقیقه یک‌بار از کمپرس آب سرد یا یخ برای روی محل استفاده کنید.
  • هربار روی خراش ایجادشده روی زخم را بررسی کنید. اگر مایعی که از زخم خارج شد از صورتی کمرنگ به قهوه‌ای یا قرمز پررنگ تبدیل شد با پزشک مشورت کنید.
  • محلی را که لیزر کرده‌اید به مدت 48 ساعت از آب دور نگه‌ دارید.
  • اگر لیزردرمانی برای واریس پا انجام داده‌اید به‌مدت طولانی ننشینید یا دراز نکشید و چند روز یا چند هفته جوراب واریس بپوشید.

عوارض احتمالی درمان واریس با لیزر

همه روش‌های درمانی، هرچند ایمن و بی‌خطر و بدون عارضه باشند، ممکن است مشکلاتی را برای افراد مختلف به‌وجود بیاورند. عوارض درمان واریس های مویرگی با لیزر اندیاگ نیز بسیار کم است و به‌ندرت افراد به‌آن مبتلا می‌شوند؛ به‌خصوص اگر مراقبت‌های لازم قبل و پس از این عمل به‌خوبی رعایت شود. در ادامه با برخی از این عوارض احتمالی آشنا خواهیم شد:

  • کبودی و التهاب و احساس درد که پس از یک هفته به‌طور کامل از بین می‌رود.
  • احتمال عفونت یا لخته خون نیز بسیار نادر است که با مصرف آنتی بیوتیک حل می‌شود.
  • بی‌حسی موضعی نیز یکی از تجارب نادری است که پس از چند هفته به‌طور کامل برطرف می‌شود.
  • سوختگی پوست که ممکن است در اثر عدم مهارت پزشک ایجاد شود و با درمان‌های اساسی حل می‌شود.

برای درمان واریس باید به کدام تیم پزشکی مراجعه کرد؟

در صورت مشاهده علائم واریس، مراجعه به متخصص قلب و عروق بهترین گزینه است. اگر چه پزشکان سایر متخصصین نیز می ‌توانند این عارضه را درمان کنند، اما متخصصان قلب و عروق به دلیل تخصص و تجربه بیشتر در این زمینه، مناسب ‌ترین انتخاب محسوب می ‌شوند. این متخصصان با انجام معاینات دقیق و استفاده از روش ‌های تشخیصی پیشرفته، می ‌توانند علت بروز این عارضه را شناسایی و روش مناسبی برای درمان واریس  ارائه دهند.

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها